Lipa-Betoni Oy
Lipatie 1
76850 NAARAJÄRVI/Finland
Pinnan ulkonäkö ja ominaisuudet muuttuvat luonnollisesti sitä kivimäisemmiksi mitä enemmän sementtiä poistetaan pinnasta. Tällöin myös kiviaineksen väri muuttuu hallitsevammaksi. Sementtiä jää kuitenkin aina näkyviin, mikä antaa betonille sen oman, kivestä poikkeavan luonteen.
Kemialliset aineet
Happopesu
Vedellä kyllästetty betonipinta kastellaan hapolla ja huuhdellaan runsaalla vedellä. Käsittely poistaa pinnan sementtiliiman sekä hienoainesta paljastaen karkeamman kiviaineksen haluttuun syvyyteen asti. Tavallinen syvyys on puoli millimetriä.
 
Hiekkapuhallettu pinta
Kevyt puhallus poistaa vain sementtiliiman aiheuttaman pinnan kiillon. Matala puhallus paljastaa pinnan valuhuokosia ja keskisyvä puhallus tuo esiin yksittäisiä, suuria kivirakeita sekä pienemmän kiviaineksen yhtenäisesti. Syvä puhallus paljastaa suuret kivirakeet yhtenäisesti koko pinnalta ja sementtiliima poistuu lähes kokonaan. Pinnan värin ja vaikutelman määrää pääosin betonin kiviaines.
 
Hiottu pinta
Kovettunut, sileä betonipinta hiotaan koneellisesti 3-4 mm syvyyteen. Kiillotusasteet ovat matta, kiiltävä ja heijastavan kiiltävä.
 
Pinnoitettavat pinnat
Maalit, ohutpinnoitteet, lasuuri, keraamiset laatat, tiililaatat ja luonnonkivi ovat saatavilla olevia pintoja.
 Liity meihin Facebook


             Lataa PDF
Copyright by Lipa-Betoni Oy © 2012 | Yksityisyyden suoja | Käyttöehdot

2011 Mainostoimisto Luode Oy